Estàs a : Inici » Territoris » La Vall del Corb

Territoris » La Vall del Corb

La Vall del Corb és el territori que s'estén a banda i banda del riu Corb, al llarg del seu descens des de Rauric fins a Bellpuig. El riu Corb neix a Rauric i desemboca al riu Segre a l'alçada de Vilanova de la Barca, tot i que la influència geogràfica, social, econòmica i política de la vall s'estén des de Santa Coloma de Queralt fins a Bellpuig.

 

 

 

 

 

Al voltant dels segles IV i III aC es van formar la majoria dels pobles que actualment formen la vall. A Guimerà s'han trobat restes d'un molí ibero-romà i a Santa Maria de la Bovera s'ha trobat restes de ceràmica ibèrica. A l'època romana (s.I) la Vall del Corb era el corredor que connectava Barcino amb Ilerda. Al llarg del s. XII l'Ordre del Cister es va establir a la vall i es van erigir els monestirs de Santa Maria de Vallbona de les Monges, Santa Maria de la Bovera (Guimerà), Vallsanta (Guimerà) i el Pedregal (El Talladell).

 
 

La Vall compta amb un conjunt de productes alimentaris de gran qualitat. Hi destaquen el vi, de la Denominació d'Origen Costers del Segre, amb el celler Vallcorb de Verdú, on el•laboren dos vins del mateix nom, el Vallcorb blanc, un macabeu jove i el Vallcorb negre, un ull de llebre amb 6 mesos de criança en bota hongaresa. L'oli d'oliva (amb Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues). També són típics els embotits, el formatge (com el d'Albió), el pa, la coca de recapte (amb diverses variants) i la pastisseria.

 
CONTINGUT RELACIONAT