Estàs a : Inici » Territoris » Baix Empordà

Territoris » Baix Empordà

Comarca litoral de la Costa Brava. El massís de Montgrí domina, al sector septentrional, la plana regada pels trams finals del Ter i la Daró (amb una zona d'aiguamolls prop de la costa). Les Gavarres, compartides amb la Selva, accidenten el sector meridional, que comprèn la vall d'Aro. Costa retallada (l'Estartit, les Medes), gran platja de Pals, nou tram de costa retallada pel massís de Begur (Cap-sa-sal, Aiguablava), platges de Palafrugell (Tamariu, Llafranc, Calella), port de Palamós, Platja d'Aro, S'Agaró, Sant Feliu de Guíxols. Amb l'Alt Empordà forma la regió natural de l'Empordà, una de les demarcacions històriques més antigues de Catalunya, que correspon aproximadament a l'antic comtat medieval d'Empúries.

L'activitat agropecuària i marinera (pesca, navegació de cabotatge, corall) es veié complementada des de mitjan segle XIX per una important indústria surotapera a les poblacions costaneres (Palamós, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols). La Bisbal ha estat un notable centre productor de ceràmica, artesanal i industrial. Però el turisme i la funció residencial han adquirit en els darrers decennis una importància decisiva i la infraestructura turística és molt important.

Gastronomia
Suquet de peix, sípia amb pèsols, arròs negre, pollastre amb escamarlans, peus de porc amb cargols, farcits de pomes, bunyols, cremat...
 

CONTINGUT RELACIONAT
RestaurantEl FortCasamar