Estàs a : Inici » Territoris » Gironès

Territoris » Gironès

Comarca de l'interior de la Costa Brava, creada al voltant de la important ciutat de Girona. Constitueix una plana situada a l'extrem nord de la Depressió Pre-litoral, separada de la mar pel massís de les Gavarres i regada pel Ter i els seus afluents: l'Onyar, el Galligants i la riera de Llémena. El sector nord-oest és accidentat per la serra de Rocacorba.

Les poblacions més importants, a més de Girona i els pobles del voltant que han esdevingut a la pràctica barris o zones residencials de la ciutat, són Cassà de la Selva, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Salt i Llagostera. La història de la comarca s'identifica amb la de la ciutat de Girona i la seva situació estratègica dins la Via Augusta: municipi romà, centre d'una diòcesi i d'un comtat medieval, el de Girona, que s'uní el segle IX amb el de Barcelona, formant el nucli entorn del qual s'estructurà Catalunya. L'activitat agropecuària es manté en les zones rurals més apartades així com algunes activitats artesanals (ceràmica de Quart, manipulació del suro a Cassà de la Selva). La moderna industrialització es localitza al voltant de Girona. El turisme té en la ciutat de Girona una destinació de primer ordre i a les zones interiors hi trobem turisme rural i habitatges de segona residència.

Gastronomia
Carn d'olla, «platillos» de menuts, botifarres dolces, arròs a la cassola, pollastre farcit, rostits de vedella, peus de porc, cargolada, etc.
 

CONTINGUT RELACIONAT
RestaurantB 12