Estàs a : Inici » Territoris » Anoia

Territoris » Anoia

Comarca interior a l'extrem est de la Depressió Central catalana, a la vall del riu Anoia (afluent del Llobregat), i centrada per la conca d'Òdena, envoltada per diversos relleus i altiplans: Montserrat (NE), serra de Rubió i altiplans segarrencs de Calaf (NO), serres de Brufaganya, Queralt, Llacuna i Orpinell (SO).

El territori formà part bàsicament a l'edat mitjana dels comtats de Manresa (i diòcesi de Vic), de Barcelona (diòcesi de Barcelona), i de les vegueries de Cervera i de Vilafranca. Les activitats econòmiques agropecuàries es complementaren aviat amb les indústries de la pell, tèxtil (gèneres de punt) i paperera. La infraestructura turística és escassa, però la comarca rep bon nombre de visitants i té una funció residencial d'una certa envergadura als municipis més rurals.

Gastronomia
Bacallà amb mongetes, brandada de bacallà, conill amb bolets, ànec amb peres, pollastre de pagès amb llenegues, civet de llebre i de senglar, escudella barrejada, vedella amb llenegues, canelons, patates emmascarades a Calaf, pala de carns, camperola, ceba farcida d'Anoia, etc.

 

CONTINGUT RELACIONAT