Estàs a : Inici » Territoris » Tarragonès

Territoris » Tarragonès

Comarca litoral de la Costa Daurada, una de les tres comarques —amb el Baix Camp i l'Alt Camp— que formen el Camp de Tarragona, gran plana costanera voltada per una sèrie de muntanyes de la serralada Prelitoral. Comprèn les valls baixes del Francolí i del Gaià i una sèrie de platges sorrenques que van des de Salou fins a Altafulla, Torredembarra i l'Arc de Berà, interrompudes pel gran port de Tarragona.

La seva història va estretament lligada a la ciutat de Tarragona, la important Tarraco romana que fou capital de la Hispania Tarraconense, i que en època medieval esdevingué arquebisbat metropolità de la corona catalanoaragonesa. L'any 2000, la UNESCO va declarar la ciutat de Tarragona Patrimoni de la Humanitat per la riquesa de les seves restes arqueològiques de l'època romana.

L'activitat agropecuària i marinera (pesca, navegació), i les activitats industrials i comercials (exportació de vi i aiguardents) passaren a segon terme davant la instal·lació, a partir dels anys 60, del gran complex petroquímic. El turisme, atret per la benignitat del clima —que permet la pràctica d'esports al llarg de l'any—, la gastronomia i el patrimoni monumental, ha adquirit en els darrers decennis una importància decisiva, de manera que la ciutat gaudeix d'una infraestructura turística molt important.

Gastronomia
Salsa romesco (que acompanya peix i carn), rossejat, suquet de peix, coca de recapte, sarsuela, mariscada, pop amb patates i alls, sèpia ofegada o amb pèsols, tonyina amb ceba o samfaina, truita de caramel·lo, etc. 
 
 

CONTINGUT RELACIONAT
RestaurantLa Grava