Estàs a : Inici » Territoris » Baix Camp

Territoris » Baix Camp

Comarca litoral, una de les tres —amb l'Alt Camp i el Tarragonès— que formen el Camp de Tarragona, gran plana costanera voltada per una sèrie de muntanyes de la serralada Prelitoral. El paisatge és molt variat, des de la franja marítima (Cambrils, Mont-roig del Camp, l'Hospitalet de l'Infant) de platges sorrenques fins a la zona muntanyosa de les muntanyes de Prades i serra de la Mussara, cingles d'Arbolí, serra de l'Argentera, moles de Colldejou i de Llaberia, i Dedalts de Vandellòs.

Reus, a la plana intermitja, n'és la capital. En època medieval el territori estigué sota la jurisdicció senyorial de l'arquebisbe de Tarragona (plana i litoral) i del comtat de Prades (zona muntanyosa septentrional). L'activitat agrícola, amb l'avellaner com a conreu dominant (i també olivera i vinya), l'avicultura, un actiu comerç (exportació d'aiguardent), la indústria, localitzada sobretot a Reus (alimentària i metal·lúrgica), i les activitats marítimes a la costa, s'han vist acompanyades els darrers decennis per un considerable augment del turisme, atret pels atractius costaners del paisatge i pel patrimoni monumental.

Gastronomia
Productes de qualitat —avellana, oli, patates de Prades—, pesca i cuina marinera a Cambrils (rossejat o fideus rossos amb cloïsses, arròs a la cassola, paella de llemàntol, entremesos de peix, mariscades, sarsuela, etc.), coca de recapte, romesco, menjar blanc, panellets de Reus, postres de músic...

 

CONTINGUT RELACIONAT
AllotjamentCan Prats