Estàs a : Inici
dimarts 22 de setembre de 2015
Noticia  16a Fira del Medi Ambient a Tàrrega

16a Fira del Medi Ambient a Tàrrega

Tàrrega aplegarà una vuitantena d’expositors sobre ecologia, qualitat de vida i energies renovables els dies 3 i 4 d’octubre a la 16a Fira del Medi Ambient  

 

Novetats en vehicles híbrids i elèctrics, bioconstrucció, alimentació i tecnologia sostenible compartiran espai amb una trentena d’activitats sobre biodiversitat i conscienciació mediambiental

 

L’any passat van passar per aquest certamen 12.000 persones en 2 dies.

 

Les últimes novetats sectorials sobre ecologia, qualitat de vida i energies renovables es donaran cita a Tàrrega el dissabte 3 i el diumenge 4 d’octubre en el marc de la 16a Fira del Medi Ambient. La convocatòria manté una vuitantena d’expositors que exhibiran vehicles híbrids i elèctrics, materials de bioconstrucció, productes naturals, calderes de biomassa o agroalimentació amb certificació ecològica i de proximitat entre altres atractius. També s’hi aplegaran estands sobre gestió de residus, tractament d’aigües, entitats de comerç just i protecció de la biodiversitat. 

 

Divulgació de la biodiversitat

La divulgació i la protecció de la biodiversitat vertebra un altre dels apartats de la fira. En aquest sentit, torna a Tàrrega La Caseta de l’Òliba, projecte educatiu del metge naturalista Eduard Viver, que enguany presentarà els tipus de ratpenats que habiten a les comarques de Ponent. També s’impartiran tallers didàctics sobre rèptils i petits mamífers o com fer sal d’herbes de la mà del Parc de les Olors Les Basselles de l’Albi. I es presentarà l’Observatori de Fauna de les Comes Eugues (Vallbona de les Monges), espai natural dels territoris de secà.

 

Defensa de les varietats locals, un bé comú que cal preservar

Tàrrega també esdevé cada octubre gràcies a la fira un aparador de les varietats autòctones, apostant per la seva recuperació. En aquest sentit destaca un taller per confeccionar feltres amb llana d’ovelles de raça Xisqueta; una conferència de l’Associació Cultures Trobades d’Slow Food Terres de Lleida sobre varietats de llavors perdudes del territori; una sortida per identificar i tastar plantes espontànies comestibles del Reguer a càrrec d’Elscorremarges de la Conca de Barberà i l’Escola Agrària de Tàrrega; una demostració culinària dels establiments Níam i Fem Cadena de Tàrrega amb productes de proximitat km 0; i un tast d’arròs condimentat amb safrà de les Garrigues.

 

Ampli programa d’exposicions

Pel que fa al capítol d’exposicions, la Sala Marsà exhibirà de l’1 al 12 d’octubre la mostra titulada Tibet: L’ús de la seva flora per a la medicina. Organitzada per l’Associació Catalana Suport al Tibet en defensa de la cultura i la nació tibetana, l’exposició divulga bona part de les més de mil varietats de plantes amb propietats medicinals i terapèutiques que existeixen en aquesta zona del continent asiàtic. Una altra de les mostres, a l’Espai MerCAT, posarà de relleu la bioarquitectura o arquitectura amb terra. El visitant coneixerà de prop materials com argiles, àrids, fibres, pigments, pintures, aïllaments tèrmics, revestiments de calç aèria,... i tècniques com la tova, la tàpia i el bloc de terra comprimit. Altres espais expositius del recinte firal tindran com a protagonistes una granja ecològica (amb cabres, ovelles, galls, oques, ànecs)  o els colors vius de les ales de les papallones (amb macrofotografies de Joan Condal). 

La Fira d’Alimentació i Salut es consolida en la seva vuitena edició

La fira amplia el programa de conferències amb ponents de renom com Nicolàs Olea, Jorge L. ...

8 de octubre de 2015

16a Fira del Medi Ambient a Tàrrega

Tàrrega aplegarà una vuitantena d’expositors sobre ecologia, qualitat de vida i energies ...

22 de setembre de 2015

La Comissió Europea destinarà 65 milions d’euros a la promoció dels productes agrícoles europeus

La Comissió Europea ha aprovat 41 programes per promocionar els productes agrícoles europeus ...

29 de abril de 2015

Creix un 17% el nombre de vins amb DO Costers del Segre puntuats en la Guia Peñín 2015

Dels 119 vins puntuats (17 més que en 2014), 69 han estat considerats Molt Bons (85 a 89 punts), ...

12 de novembre de 2014