Estàs a : Inici » Zona Gourmet » Restaurants » Els Fogons dels Omells
Restaurant Els Fogons dels Omells
Els Fogons dels Omells Els Fogons dels Omells Els Fogons dels Omells Els Fogons dels Omells Els Fogons dels Omells Els Fogons dels Omells Els Fogons dels Omells Els Fogons dels Omells Restaurant Els Fogons dels Omells

Els Fogons dels Omells

Descripció:

Els Omells de Na Gaia ( Urgell ) és el nom del poble on hi trobem el restaurant "Els Fogons dels Omells".

 

Dues taules, no més, un paravent a l’entrada, un petit espai per a l’exposició de productes, una xemeneia a l'esquerra, i una petita cuina a la vista, amb una finestral que dóna a la sala i una finestreta que dóna a un pati interior, on hi ha un petit jardí de bambú.

 

No cal res més per treballar i sentir-se a gust. I com no, per degustar unes menges excepcionals(això sí, prèvia estricta reserva). La decoració del local i l’atenció de la sala és a cura de l’Anna, que compagina el seu bon tracte i gust artístic amb artesania feta per ella, que es poden adquirir al mateix restaurant.

 

La cuina és responsabilitat del Josep Manel, un enamorat de les coccions a baixa temperatura i dels envasats al buit amb absoluta garantia de sabor, qualitat i higiene.

 

Però no és només l’alquímia del Segle XXI la que caracteritza els resultats dels Fogons, sinó la combinació dels productes de temporada amb l’oli verge d’oliva arbequina,com la degustació de tomàquets antics–fins a divuit tipus–, o l’amanida del xef amb més de trenta components–fins a disset tipus de fulles a l'estiu–, acabada amb una vinagreta de pera excepcional: una simfonia de sabors de l’hort que perdura en el record.

 

O també la combinació de sabors dolços i salats, com el foie d’ànec i les figues dolces: un tast de contrastos que fa repetir sempre. I si no en teniu prou,amb els plats de la terra, o amb l’estofat de cua de bou, la tupina, el jarret, la carn de bou, l’espatlla de xai, podeu triar el peix de llotja, de Palamós, preparat al forn amb patates, oli i sal (sense emmascarar-lo amb salses), o fruir amb qualsevol repte culinari que el Josep Manel s'hagi atrevit a acceptar, com per exemple un arròs mariner, sec o caldós, o un cus-cus amb tots els seus ingredients.

 

Fins i tot la cuina dels Fogons pot arribar a casa vostra si és necessari, amb motiu d'un banquet, una petita convenció o simplement una reunió d'amics.

 

Al celler hi ha vins molt diferents de diverses denominacions d'origen. El Josep Manel és un gran apassionat del vins, i els ofereix a uns preus molt assequibles, tal com correspon a la filosofia del restaurant, que és no encarir el producte per damunt del servei de destapament.

 

I tot plegat per un preu que oscil•la entre els 28 € i els 35 €, beguda inclosa–segons el cost del vi–, un preu molt assequible i equilibrat tenint en compte la qualitat dels productes.

 

Per acabar-ho d’adobar, l’Anna i el Josep Manel també us poden preparar sushi o sashimi, o una versió del tradicional àpat Kaiseki(sense cerimònia del te ni geishes, és clar), amb la seva tempura, les algues, la sopa miso, etc., a un preu obert que depèn dels productes, ja que el peix, ingredient bàsic de la cuina japonesa, ha de tenir unes característiques de qualitat molt especials. 

 

El Josep Manel prepara el menú amb antelació (un menú molt diferent al dels restaurants japonesos habituals), us informa prèviament del cost, i, si hi esteu d'acord, tanqueu la reserva per telèfon. Val a dir que aquest menú especial japonès és una especialitzat culinària del Josep Manel,adquirida després d’una experiència vital i professional al Japó, on, en companyia de l'Anna, va realitzar cursos d'Udon, Soba, Tofu, Kaiseki i d'altres, durant l'any 2013.

 

 Extracte d'un article de Carles Decors

 

 

 

Direccion:

La Font, 6 Els Omells de na Gaia (Lleida)

Telèfon:

973 33 07 64

Email:

elsfogonsdelsomells@hotmail.com