Estàs a : Inici » Zona Gourmet » Receptes » Timbal de brandada de Bacallà amb Espinacs i Calçots

Receta » Timbal de brandada de Bacallà amb Espinacs i Calçots

Foto receta Timbal de brandada de Bacallà amb Espinacs i Calçots
Chef: Joan
Restaurant:Masia del Pla
100 grs d'espinacs
4 Calçots
200 grs. de bacallà
2 Patates mitjanes
15 c.c. de Llet
3 dents d'all
500 c.c. d'Oli d’ oliva arbequina
300gr d'Olives arbequines
Un grapat de panses
Un grapat de pinyons
Pebre negre
Nou moscada
Sal

 

1- Sofregim els alls en una paella amb una mica d’ oli, una vegada daurats incorporem el bacallà (esmicolat, sense pell ni espines).  Anem remenant fins aconseguir una pasta, llavors afegirem les patates que prèviament haurem passat pel passa puré.  Tirarem el pebre, la nou moscada, la sal i una mica de llet; remenarem fins aconseguir una pasta uniforme. Una vegada estigui ho retirem de la paella i deixarem refredar.

 

2- Per confitar els calçots, primer els pelem traient les primeres capes i els  tallem a trossos. Llavors els fiquem en oli a foc ben lent.

 

3- Saltegem els espinacs en una paella amb els pinyons i les panses.

 

4- Per fer l’oliveda hem de treure el pinyols de les olives arbequines i amb la carn de les olives que queda  li afegim una mica d’ oli i ho passem pel minipimer fins aconseguir una pasta.

 

5- Per muntar el timbal utilitzarem un motllo rodó que pugui anar al forn. Farem cinc capes, en aquest ordre: primer la brandada, els espinacs, la brandada, els calçots i finalment brandada. Una vegada muntat l’escalfarem 10 minuts al forn a 180ºC.

 

6- Servirem el timbal semi-fred amb l’ olivada al costat i unes torradetes de pa.