Estàs a : Inici

Receptes

Categoria

Veure fitxa

Alboronia

Ingredients per a 3 persones    (recepta vegetariana)

1. Pelem la ceba i la trossegem a daus, també ho fem amb el carbassó, l'albergínia (sense pelar) i el pebrot vermell espinyolat.

2. En una paella amb 8 cullerades soperes d'oli d'oliva, posem a fregir a foc mitjà-baix la ceba, l'all sencer i el llorer durant uns cinc minuts.

3. A continuació incorporem a la ceba les altres verdures: el carbassó, l'albergínia i el pebrot trossejat, menys la carabassa que la posarem després perquè necessita menys cocció. Fregim tot a foc mitjà-baix durant uns 15 minuts

4. Mentrestant ratllem els tres tomàquets i els fregim en una paella a part durant uns 15-20 minuts o fins que el tomàquet perdi tota l'aigua i es faci com una pasta on es separi clarament l'oli, aquest és el punt òptim. Li afegim un pessic de sal i pebre i una mica de sucre per a l'acidesa. Reservem.

5. Tornem a la cassola de les verdures. Passats els 15 minuts de cocció de les verdures hi afegim la carabassa trossejada també a daus i la mantenim uns 10 minuts a foc mitjà-baix. Afegim sal i pebre.

6. D'altra banda, en una paella a part amb quatre cullerades d'oli d'oliva, saltegem amb all i julivert els cigrons nets i escorreguts durant uns tres o quatre minuts. En l'últim moment hi afegim una culleradeta de pebre vermell, remenem uns segons i incorporem els cigrons i el tomàquet fregit a la cassola de verdures.

 

Font: http://lasbuenasmigas.blogspot.com/2008/08/alboronia.html

 

 

Veure fitxa

Amanida d' escalivada amb salmó i favetes

Ingredients per a 5 o 6 persones

1 .- Fem l'escalivada: Renteu els pebrots i les albergínies. En una placa de forn posem els pebrots, la ceba, els cap d'alls i les albergínies, fent una incisió en aquestes perquè es facin bé per dins i perquè la pell no es rebenti. Ho posem al forn entre 180 i 200ºC amb escalfor a dalt i avall, entre 50 i 60 minuts, donant-los la volta un parell de vegades. Deixem refredar, traiem les llavors dels pebrots, li traiem la pell a tot i trossegem i amanim amb oli d'oliva (10 cullerades soperes aprox.) i un pessic de sal. Hi podem posar una mica de vinagre, és opcional.

2 .- Per preparar el salmó amb el farciment d'escalivada, utilitzarem uns cèrcols, bols o tasses. Hi distribuirem els talls de salmó, a sobre l'escalivada amanida i aixafada amb una forquilla. I finalment lligarem amb el cebollí.

3 .- Per a la vinagreta, batem en un bol els ingredients amb una forquilla o varetes. Reservem.

4 .- Fem una base amb els brots frescos o fulls d'enciam, a sobre posem els paquets de salmó, distribuïm els tomàquets tallats per la meitat, les faves baby i el cebollí trossejat per sobre.

5 .- Reguem amb la vinagreta el conjunt en l'últim moment i servim.

  

Font: http://lasbuenasmigas.blogspot.com/2010/09/amanida-de-escalivada-amb-salmo-i.html

Veure fitxa

Amanida d'alvocat i salmó fresc

Ingredients per a preparar una ració

Sobre una base d'enciam trossejat tipus Lollo Rosso, o qualsevol altra, posem la ceba de Figueres tallada en anelles, el pebrot verd o vermell i unes olives arbequines. A continuació trossegem un alvocat al punt de maduració i fem una base generosa com es veu a les fotos. Abans d'allotjar el salmó, reguem el conjunt amb suc de llimona, pebre vermell, oli d'oliva, sal i pebre. I coronem amb el protagonista d'aquesta amanida, el salmó fresc (sense espines) fet a la planxa a foc mig-alt, volta i volta, l' acomodem damunt la base feta anteriorment.

I per últim li posem un fil discret de salsa tàrtara improvisada, feta d'aquesta manera: 5 cullerades soperes de maionesa, 1 cullerada sopera de tàperes, una culleradeta de julivert trinxat, sal, pebre i el suc de mitja llimona. Remenem els ingredients i servim.

 

Font: http://lasbuenasmigas.blogspot.com/2009/05/amanida-dalvocat-i-salmo-fresc-ensalada.html

 

 

Veure fitxa

Amanida de pasta amb maduixes, formatge i codonyat

Ingredients per a 3 o 4 persones    (recepta vegetariana)

1 .- Per començar bullim la pasta en una olla amb abundant aigua. Quan bulli posem una culleradeta de sal seguidament posem de cop la pasta. Un cop cuita, la escorrem i la passem per un raig d'aigua freda per aturar la cocció. I immediatament li posem un rajolí d'oli per sobre perquè no s'endureixi. Deixem refredar completament i la posem en un bol gran.

2 .- Tallem a daus el formatge el codony. Trenquem les nous. Rentem i trossegem les maduixes i ho barregem a la pasta.

3 .- Batem amb una forquilla tots els ingredients de la vinagreta ( ½ got (125 ml aprox.) d'oli d'oliva, 4 cullerades soperes de vinagre, 1 cullerada sopera de mel, 1 cullerada sopera de mostassa de Dijon (també pot ser en gra), 1 culleradeta de sal, ½ culleradeta de pebre negre mòlt). I l'afegim a la pasta. Apartem una mica de vinagreta per servir-la a la taula. Si ve de gust posar-ne una mica més. I ja es pot servir.

 

Font: http://lasbuenasmigas.blogspot.com/2010/04/amanida-de-pasta-amb-maduixes-formatge.html

Veure fitxa

Amanida de pasta amb salmó fumat

Ingredients per a 4 persones

1 .- Escalfem una olla amb aigua. Quan l'aigua bulli li tirem la pasta, li posem sal i remenem uns instants. Passat el temps, escorrem la pasta i li tirem un rajolí d'oli perquè no se'ns ressequi.

2 .- Pelem i ratllem un parell de pastanagues. Reservem.

3 .- Trossegem el salmó.

4 .- En un got o bol, barregem bé els ingredients per a fer la vinagreta (8 cullerades soperes d'oli d'oliva, 1 cullerada sopera de anet, 2 culleradetes (postres) de sal, ½ culleradeta de pebre, ½ llimona (suc) o 3 cullerades soperes de vinagre). Reservem.

5 .- Posem la pasta en un recipient, hi afegim el salmó, la pastanaga, les tàperes i la vinagreta. Remenem i servim.

 

Font: http://lasbuenasmigas.blogspot.com/2009/04/pasta-negra-amb-sipia-y-pesto-de.html

 

Veure fitxa

Amanida de patata i bacallà

 Igredients per a 4 persones

Rentar molt bé les patates, punxar superficialment i passar-les a una olla amb aigua freda i sal, coure durant 25-30 minuts segons mida i varietat, retirar i deixar refredar fins que es puguin pelar.Tallar-les a rodanxes, disposar-les en forma de corona i amanir amb la mescla que farem de dues cullerades de vi, un filet d'oli i un pessic de sal.

Disposar el bacallà en un recipient amb una mica d'oli.Emulsionar la vinagreta i afegir la ceba picada.Blanquejar els tomàquets, pelar-los i tallar-los a quadradets sense les llavors.

Coure els ous i tallar-los a rodanxes.

Posar una mica d'escarola al centre de la corona de patates i els daus de tomàquet damunt; repartir el bacallà damunt de les patates, amanir tot amb la vinagreta i el cebollí picat, finalment disposar l'ou dur al voltant. 

 

 

 

 

Veure fitxa

Amanida de patates

Ingredients per a 4 persones     (recepta vegetariana)

Bullir les patates netes i amb la pell en l’olla ràpida durant 10 minuts. Deixar que es refredin.

Trossejar els pebrots, la pastanaga i el tomàquet, mesclar-ho tot amb una mica d’olivada.

Tallar les patates en rodanxes una mica gruixudes i posar una de base, posar picada de verdures i una altra patata, anar alternant fis a formar 3 o 4 pisos.

Acompanyar amb l’enciam tallat a juliana i regar amb salsa d’olivada.

 

Més Informació: Blog de cuina de la Dolorss

Veure fitxa

Amanida de raïm i formatge

Ingredients per a 4 persones     (recepta vegetariana)

1 .- Trossegem el cebollí i reservem una petita quantitat per tirar al final. Ho barregem amb el formatge i ho remenem. Reservem.

2 .- En un bol ampli, posem els ingredients de la vinagreta i batem el conjunt amb una forquilla fins que emulsioni. Reservem.

3 .- Rentem els raïms amb aigua de l'aixeta. Les negres les passem per sucre per aconseguir l'efecte gebrat. Les blanques les tallem per la meitat. Reservem.

4 .- Muntem l'amanida fent una base amb les fulles d'enciam, damunt distribuïm els raïms negres, i amb l'ajuda de dos culleretes anem fent petites porcions de formatge que anirem posant a l'amanida, a sobre de cada petita porció posem mitja nou i tapem amb una mica més de formatge com es veu a les fotos, finalment posem el mig gra de raïm com si fos un barret, i li escampem a l'amanida el cebollí trossejat que tenim reservat i un grapat de nous.

5 .- Amanim amb la vinagreta en l'últim moment, just abans de servir.

 

Font: http://lasbuenasmigas.blogspot.com/2009/04/amanida-de-raim-i-formatge-ensalada-de.html

Veure fitxa

Amanida de tomàquets, olivada i formatge parmesà

Ingredients per a 4 persones     (recepta vegetariana) 

1 .- Primerament desossem les olives i les posem en un recipient per a triturar juntament amb la resta d'ingredients de la olivada, finalment afegim oli d'oliva fins a cobrir els ingredients del recipient i amb el braç elèctric ho triturem tot durant uns instants o fins que ens quedi com una pasta. Reservem.

2 .- Rentem i tallem els tomàquets per la meitat, posem la olivada damunt, i a continuació el formatge parmesà en làmines.

 

Veure fitxa

Amanida fresca

Ingredients per a preparar una ració

1 .- Fem una base amb els enciams, prèviament rentats i ben escorreguts. Tallem per la meitat els trossos de meló i pinya i els col·loquem com es veu a les fotos.

2 .- Traiem la pell del cos dels llagostins, deixem el cap i la cua,  i els distribuïm, igual que els fruits secs.

3 .- En un bol barregem els ingredients de la vinagreta. I amanir en l'últim moment, a l'hora de servir.

 

Font: http://lasbuenasmigas.blogspot.com/2009/07/amanida-refrescant-ensalada-refrescante.html