Estàs a : Inici » Empreses » Analec
Analec
Analec Analec Analec Analec Analec Analec Analec Analec

Analec

Descripció:

Analec és un petit celler familiar de recent creació, on la seva primera elaboració fou al 2006.

 

Disposem de 22 hectàrees de vinya pròpies. Un petita porció del raïm es destina als nostres vins, y la resta es ven a altres cellers. L’enòleg i copropietari és Xavier Figuerola Mulet.

 

El celler està situat al poble de Nalec, a la comarca de l’Urgell (Lleida), dins de la denominació d’origen Costers del Segre i subzona Valls del Riu Corb.

 

Hem escollit el nom d’Analec ja que així es deia el poble en l’edat mitjana.

 

Clima: es caracteritza per tenir un clima mediterrani d’interior amb pluviometria lleugerament superior als 400mm, amb uns hiverns molt freds i estius càlids i secs, però que son suavitzats per la presència diària del vent de sud est (marinada), que suavitza les temperatures a l’estiu i incrementa els nivells d’humitat. Aquest fet, junt amb l’altura, proporciona un període de maduració llarg i lent, que ajuda a mantenir els aromes dels vins i a obtenir una gran qualitat.

 

Any d’inici de la plantació: tenim vinyes velles i joves, que es van renovant, ja que l’explotació agrícola en anterior a la vitivinícola.

 

Lloc i localització: les vinyes estan en els termes municipals de Nalec, Rocafort de Vallbona i Verdú, amb altures que van des dels 450 metres en el fons de la vall del riu Corb als 550 metres en la Romiguera.

 

Varietats de raïm: macabeu, parellada, trepat, cabernet sauvignon, syrah i ull de llebre.

 

Terreny: tots els terrenys de la vall del riu Corb son calcaris i argilosos al fons de la vall i pedregosos en les parts altes.

 

 

Més informació: Web d'Analec

 

 

Direcció:

LV-2341, 25341 Nalec, España Nalec (Lleida)

Responsabilitats Socials:
  • Implicació amb el Territori
  • Artesanal
  • Tradició
  • Natural
  • Respecta el Medi Ambient
contacta
CONTINGUT RELACIONAT
AllotjamentCasa Arrufat