Estàs a : Inici » DO » DOP Pera de Lleida

DO » DOP Pera de Lleida

Les primeres cites històriques del conreu de peres a la província de Lleida daten del segle XIII, en Plena Edat Mitjana. Des de llavors, la saviesa acumulada dels nostres pagesos i el gust per la bona feina, es posen al servei dels nostres clients més exigents, oferint-los el fruit de la nostra terra sota un segell de qualitat únic al món.

Terra, treball, rigor, tècnica, risc, passió que donen molts segles de producció, fan que les nostres peres ‘dolces’ siguin reconegudes arreu del món.

La Terra, rica en materials carbonats , amb un pH, matèria orgànica, textura i drenatge  ideals pel cultiu del perer.

Els sistemes de reg per gota a gota, el maneig savi del nostre pagès i el microclima de Lleida, són la clau del nostre fruit.   

Varietats:

Llimonera
pell verdosa o groguenca en madurar, de carn blanca i granulosa al paladar.


Blanquilla
pell fina, de carn blanquinosa i molt suau al paladar.  


Conference
pell verda, amb el russeting que la caracteritza (taquetes) i de carn blanquinosa.

 

 http://www.peradelleida.es/

CONTINGUT RELACIONAT