Estàs a : Inici » DO » DO Terra Alta

DO » DO Terra Alta

La DO “Terra Alta” fou reconeguda provisionalment l’any 1972 i és una de les set denominacions d’origen històriques de Catalunya. La tradició en la producció des de temps immemorials, uns municipis amb vida i identitat vitivinícola pròpia, el patrimoni familiar de vinyes i cellers –sovint associat al cooperativisme-, la passió, la humilitat i l’esforç  en el treball són els trets més destacables de les costums que les dones i els homes procuren expressar a través dels “Terra Alta”.

La zona de producció i elaboració està situada al sud de Catalunya, entre el riu Ebre i la frontera amb terres aragoneses, i compren els 12 termes municipals de la comarca de la Terra Alta. El seu paisatge manté tots els trets característics d’un terrer interior pròxim al mar mediterrani: serralades calcàries prelitorals, petits rius, muntanyes de roca conglomerada, boscos d’alzina i pi blanc i sobretot, sòls agrícoles tenyits dels típics conreus mediterranis: ametller, vinya i olivera.

El consell Regulador està integrat pels viticultors i els cellers que aposten per la DO “Terra Alta” com a estratègia genèrica d’assegurament de la qualitat, diferenciació i projecció en el mercat.

www.doterraalta.com

CONTINGUT RELACIONAT
TerritoriTerra Alta