Estàs a : Inici » DO » DO Alella

DO » DO Alella

A tot Catalunya, a bona part d'Espanya i a molts llocs de l'estranger, s'identifica el nom d'Alella amb el vi, possiblement perqué una llarga tradició de viticultors i elaboradors de vins d'extraordinaria qualitat ha unit al llarg dels anys, de forma gairebé indestructible, terra i producte, projectant el nom d'aquest poble arreu del món.
Segurament, un dels misteris més atractius dels vins d'Alella és la seva pròpia existència, en ple Maresme i en el Vallés Oriental, producte d'unes petites vinyes, a voltes amagades de la mirada curiosa dels visitants, que des de fa molts anys lluiten per la seva supervivència en una admirable i desigual batalla contra l'expansió de la gran àrea urbana.

No sempre ha estat així, ja que els vins d'Alella tenen una llarga història i una important significaciò dins la vinicultura catalana. Coneguts i estimats ja a l'época romana els citen Plini i Marcial com a vins laietans. Els vins alellencs eren, en plena edat mitjana, els preferits a la Seu barcelonina, per esdevenir més tard un dels vins de qualitat mes exportats des de Catalunya arreu del món, amb particular incidència a les colònies d'ultramar on hi havia abundosa població de catalans.

www.doalella.com

CONTINGUT RELACIONAT