Estàs a : Inici » DO » DO Conca de Barberà

DO » DO Conca de Barberà

L’evolució de la viticultura a la Conca de Barberà ha anat molt lligada a l’evolució històrica de la comarca. Els seus antecedents més remots es remunten als temps dels romans i, possiblement, abans i tot. Però durant l’ocupació sarraïna, els vinyars pràcticament desapareixen del territori, ja que l’Alcorà en prohibeix el seu conreu. No serà fins a la baixa edat mitjana que el conreu de la vinya jugarà un paper molt important.

El 1997 els cellers de la comarca fundaren l’Associació d’Embotelladors de Vins i Caves de la Conca de Barberà amb la finalitat de promocionar els vins i els caves que elaboren com a productes d’alta qualitat i amb el segell de garantia que suposa la denominació d’origen.

Actualment aquesta entitat compta amb 22 cellers associats.

Us convidem a endinsar-vos en un viatge cultural on poder descobrir i gaudir de l’apassionant món del vi. L’incomparable marc de la Conca de Barberà, caracteritzat per un bell paisatge integrat per vinyes, ofereix al visitant la possibilitat de conèixer una ancestral tradició vitivinícola juntament a un impressionant patrimoni històric. A més, disposem dels serveis d’una excel•lent gastronomia i del plàcid repòs en confortables allotjaments rurals.

www.doconcadebarbera.com

CONTINGUT RELACIONAT