Estàs a : Inici » DO » DOP Oli del Baix Ebre - Montsià

DO » DOP Oli del Baix Ebre - Montsià

Els olis amb D.O.P Baix Ebre - Montsià, són Olis Verges Extra obtinguts a partir de tres varietats: morruda, sevillenca i farga.
D'aspecte són olis nets, transparents, sense vels ni terbolesa.
El color varia segons l'època de la recol•lecció i la zona de producció, des de groc verdós a groc daurat.
Són olis saborosos i molt aromàtics, amb sabor afruitat al principi de la campanya i lleugerament dolç a mesura que aquesta avança. Al paladar les connotacions dolces recorden la poma, l'ametlla verda i el plàtan i aquest gust equilibrat dolç conviu amb tocs lleugers d'amargs i picants. La puntuació mínima per tastadors és de 6,5.

Oli verge extra 100% natural i genuí

De totes les olives que es cultiven a la zona només escollim les més sanes i fresques de tres varietats: morrudes, sevillenques i fargues.

La recol•lecció és fa per munyiment o vibració, directament de dalt de l'arbre per assegurar la màxima qualitat i frescor.

L'elaboració és purament mecànica i a baixa temperatura, per tal que l'oli no perdi cap de les seves propietats, tant beneficioses per a la salut. Per poder afrontar aquest repte les almàsseres han modernitzat en els darrers anys les seves estructures, passant del sistema d'extracció per premses al sistema continu de dos fases.

A més a més durant tot el procés d'elaboració el Consell Regulador realitza controls de qualitat per assegurar que l'oli compleix els requisits organolèptics i fisicoquímics.

La riquesa de la terra, el clima, el sòl i l'aigua alimenta les arrels d'una terra que ens proporciona fruits de màxima qualitat. L'objectiu del Consell Regulador és controlar que aquest nivell de qualitat es conservi en tot el procés d'elaboració per assegurar un oli verge extra únic i exquisit.

La qualitat final de l'oli està sobretot condicionada per la recol•lecció, la molturació, i el maneig que es fa del conreu. Per això des del Consell Regulador es realitzen controls molt estrictes durant tot el procés d'elaboració, a més d'anàlisis fisicoquímics posteriors per assegurar que aquest compleixi els paràmetres especificats pel reglament. Finalment un grup d'experts tasta el resultat per comprovar la valoració organolèptica.

Tots els olis que han superat les proves de qualitat es comercialitzen amb la contraetiqueta de la D.O.P, Baix Ebre - Montsià, distintiu que serveix com a garantia de qualitat per al consumidor.

Tots els olis amb D.O.P. Baix Ebre - Montsià que han passat els controls de qualitat són marcats amb la contraetiqueta de la Denominació d'Origen.
Aquesta serveix per diferenciar els olis verges extra amb Denominació de la resta d'olis que es produeixen a la zona. És un distintiu de control numerat que garanteix al consumidor que l'oli que s'emporta a casa és únic i genuí. 

Actualment es comercialitzen baix la Denominació d'Origen Protegida Baix Ebre - Montsià 5 marques d'oli verge extra:

- AUREUM
- IBEROLEI
- CABRA FEIXET
- ILERCAVONIA
- LACRIMA OLEA

I una marca genèrica que s'utilitza de manera conjunta per tal de realitzar promocions.

- ACOBEM

         

www.acobem.com

CONTINGUT RELACIONAT