Estàs a : Inici » DO » DO Pla de Bages

DO » DO Pla de Bages

El Pla de Bages és una zona privilegiada, situada enmig de formacions muntanyoses mítiques com Montserrat i la Serra de Castelltallat, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac o el massís de Montcau. Amb importants centres turístico-culturals com el monestir de Sant Benet de Bages, les mines de sal de Cardona, la cova de Sant Ignasi a Manresa o el recorregut de la Sèquia, la comarca presenta una atractiva oferta en constant expansió, tant a nivell lúdic i cultural com gastronòmic.
Els cellers de la DO Pla de Bages ofereixen visites guiades, tastos de vins i activitats per enriquir la cultura del vi.


 
Una de les peculiaritats del Bages són les tines i les barraques de vinya, construccions de pedra seca que es van fer necessàries per als pagesos davant del treball continuat al camp, per guardar l’ utillatge agrícola o bé per protegir-se de les inclemències del temps. Coincidint amb la notable expansió del conreu de vinya, es van aixecar moltes d'aquestes barraques, de les què en resten al voltat de 4000, la majoria molt ben conservades.
Tots els cellers del Bages tenen vinyes pròpies, així els vins del Bages, ofereixen diferents i variades expressions de la nostra terra i la gent que la treballa.
Les característiques del sòl i el clima del Bages, donen com a fruit uns vins amb molta frescor, d'amable concentració i amb bona capacitat per envellir.
 
La varietat de raïm autòctona de la comarca és la Picapoll, que dóna un vi blanc afruitat, d'aroma fresc, d'esplèndida textura i personalitat. Aquest raïm ha esdevingut símbol d'identitat del Bages ja que és l'únic lloc d'Espanya on es conrea aquesta preuada varietat. Pel què fa als raïms negres, també s'estan recuperant les varietats autòctones Picapoll negre, Sumoll i Mandó, que ajuden a consolidar el particular perfil de la zona.
Les altres varietats que s'hi conreen són: Macabeu, Perellada, Chardonnay, Sauvignon blanc i Gewürztraminer per a blancs, i Garnatxa, Ull de Llebre, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet franc i Syrah per a negres.

www.dopladebages.com

CONTINGUT RELACIONAT
TerritoriBages