Estàs a : Inici » DO » DOP Siurana

DO » DOP Siurana

La Zona de Producció s'estén per una franja de la província de Tarragona, perpendicular a la mar Mediterrània que, des del seu interior, travessa de nord-oest a sud-est les següents comarques:
Priorat
El Baix Camp
La Ribera d'Ebre
El Tarragonés
L'Alt Camp
El Baix Penedés
Conca de Barberà

La zona de molta, magatzematge i envasat es troba integrada pels termes municipals que formen la zona geogràfica de la Denominació.

La superfície d'olivars inscrita i controlada pel consell Regulador és de 12.000 has. La producció mitjana anual d'oli certificat per la D. O. P. "Siurana" és de 4.000 TM.

L'oli protegit pel Consell Regulador és un producte natural, elaborat dintre de la zona de producció de la Denominació, que procedeix de la recollida manual i directa de l'olivera de l'apreciada varietat d' oliva "Arbequina".

Oli Verge: indicatiu de producte natural, obtingut de les olives de primera premsada, mitjançant procediments mecànics que no modifiquen la seva composició natural i per tant, conserven tot el contingut vitamínic y nutricional de l'oli.

Oli Extra: de característiques immillorables de qualitat.

Oli Fruitat: indicatiu de la qualitat i la intensitat dels components aromàtics i de gust. Comunica les seves virtuts d'aroma i sabor als aliments.

El Consell Regulador certifica que l'oli comercialitzat amb D. O. P. (Denominació d'Origen Protegida) "Siurana" ha estat:

a. Produït a la zona geogràfica que abasta la Denominació.
b. Elaborat segons la seva pròpia normativa.
c. Controlat segons els seus paràmetres de qualitat.

www.siurana.info

CONTINGUT RELACIONAT