Estàs a : Inici » DO » DO Catalunya

DO » DO Catalunya

La Denominació d'Origen Catalunya s’estén pel nord-est de la Península Ibèrica, entre el Mar Mediterrani i els Pirineus. Es troba compresa entre els 40,3º i els 42,5º de Latitud Nord i entre 1º i els 3,2º de Longitud Est del Meridià de Greenwich.
Aplega unes 60.000 ha. de superfície vitícola repartida en més de 300 termes municipals de Catalunya, on la vinya s’hi ha conreant tradicionalment, esdevenint un element característic i inherent dels seus paisatges, de la dieta dels seus habitants i de la seva cultura.

Els 2.000 anys de viticultura a Catalunya han possibilitat un ampli ventall de varietats autòctones o tradicionals. No obstant, aquest ha viscut, en les darreres dècades, la incorporació d’altres varietats foranies, adaptades perfectament al nostre clima i terres, produint vins d’excel•lent qualitat.

En total, la DO CATALUNYA té autoritzades 27 varietats de raïm per a l’elaboració dels seus vins.
Dins de les varietats de raïm blanc trobem: el chardonnay, el chenin, la garnatxa blanca, el gewürztraminer, el macabeu, la malvasia, la malvasia de Sitges, els moscatells, la parellada, el Pedro Ximénez, el picapoll blanc, el riesling, el sauvignon blanc i el xarel•lo.

Entre les varietats de raïm negre hi ha: el cabernet franc, el cabernet sauvignon, la garnatxa negra, la garnatxa peluda, la garnatxa tintorera, el merlot, el monastrell, el pinot noir, el samsó (carinyena),el sumoll, el syrah, el trepat,i l’ull de llebre.

www.do-catalunya.com

CONTINGUT RELACIONAT