Estàs a : Inici » DO » Les Garrigues DOP

DO » Les Garrigues DOP

Les Garrigues és la primera Denominació d'Origen Protegida (DOP) d'oli verge extra reconeguda a l’Estat Espanyol (1975) i fou certificada per la Unió Europea com a denominació d'origen protegida (1996). Un organisme de certificació que sotmet l'oli de les cooperatives inscrites a rigorosos controls de producció i elaboració que garanteixen l'origen i la màxima qualitat del que, sens dubte, és un dels millors olis del món.
Així, els controls sobre la producció certifiquen pràctiques agrícoles correctes i respectuoses amb el medi ambient; pel que fa a l’elaboració, només s'utilitza oliva arbequina d'alta qualitat, collida directament de l’arbre i la molturació es fa en fred per preservar les propietats naturals del fruit.

El nostre oli:
UN OLI D'OLIVA ARBEQUINA VERGE EXTRA de categoria superior; un suc de fruita 100% natural i d'allò més saludable que arriba al consumidor amb totes les garanties d'origen, màxima qualitat i control certificats pel Consell Regulador. Les seves propietats i qualitats naturals el fan un aliment indispensable dins la reconeguda i saludable dieta mediterrània.
Cal destacar que aquest oli és ric en compostos polifenòlics, antioxidants naturals propis de l'oliva, responsables de la seva estabilitat davant l'oxidació i d'efectes molt beneficiosos per l'organisme pel seu efecte antioxidant.
A la cuina potencia el gust dels aliments i els dóna personalitat. Si l'utilitzem en cru és quan notem més les seves qualitats organolèptiques; amb l'escalfor augmenta, és a dir, quan el posem a la paella "creix" i, per tant, en els fregits no en necessitem tanta quantitat com passa amb altres olis, conserva la pròpia estructura dels aliments deixant-los cruixents i no deixa que quedin amarats d'oli.
Totes aquestes propietats fan que sigui mereixedor del reconeixement d'un dels millors olis d'oliva verge extra.
Característiques organolèptiques
L’oli amb Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues és afruitat, d’oliva fresca, dens, amb "cos", amb connotacions d’herba i/o fulla, i aromes que recorden diversos fruits, principalment el tomàquet i l'ametlla verda, d’entrada dolça en boca, fent-se presents l’amarg i el picant de forma notòria i equilibrada. Aquesta complexitat d'aromes i gustos, propis del seu vincle amb el territori, es manifesta més intensament quan l'oliva és més verda, fent les delícies dels amants de l'oli verd. Així com va madurant l'oliva, notarem una intensitat més suau dels atributs, predominant el gust més dolcenc.
Informació al consumidor
L’oli d’oliva verge és el que s’obté de l’oliva mitjançant procediments mecànics o altres mitjans físics. En funció de la seva qualitat i de la seva acidesa –tenint en compte que la legislació comunitària no permet l’envasament d’olis verges amb acidesa superior a 2º.

www.olidoplesgarrigues.com

 

CONTINGUT RELACIONAT