Estàs a : Inici » DO » DOP Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya

DO » DOP Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Zona de producció i elaboració
La zona de producció de la llet, així com la d'elaboració del formatge, està constituïda per les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya. En aquestes comarques es va introduir la producció lletera a principis de segle arran de l'entrada de la fil•loxera que va afectar tota la vinya, conreu que fins aquell moment era l'activitat agrícola principal de la zona.


Característiques del producte
El formatge emparat per aquesta denominació d'origen protegida és un formatge elaborat exclusivament amb llet de vaca pasteuritzada, madurat, de pasta premsada no cuita. La pasta és de color crema o "marfil" de textura tendra i cremosa, d'aroma dolç i penetrant, gust franc, suau, agradable i molt característic. Escorça natural de color marró clar.

Composició
En l'elaboració dels formatges es poden utilitzar les matèries primeres següents:

•Llet de vaca pasteuritzada recollida diàriament
•Quall animal
•Ferments làctics
•Clorur de sodi


Comercialització
El formatge es comercialitza per peces senceres, que poden ser tallades en els establiments de venda i es presenten amb l'etiqueta adherida sobre la cara superior. A l'etiqueta figura, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom del producte "Formatge de l'Alt Urgell-Cerdanya. Denominació d'Origen Protegida" i el logotip.

CONTINGUT RELACIONAT